Het talentontwikkelingsprogramma van Verantwoord Hardlopen is een trainings- en begeleidingstraject voor (middel)langeafstandsatleten die zich maximaal willen inspannen om zichzelf te verbeteren.

Coach Gert-Jan Wassink heeft als trainer bij het RTC Loopland Gelderland jarenlange ervaring opgedaan op het gebied talentidentificatie en talentontwikkeling. Deze kennis gebruikt hij in samenwerking met de fysiotherapeut, de sportpsycholoog en de voedingscoach bij het talentontwikkelingstraject van Verantwoord Hardlopen. Het doel van dit traject is om fanatieke atleten op alle vlakken te ondersteunen en te helpen hun doelen te bereiken.

Image
Talentontwikkelingsprogramma
Een betere atleet word je niet alleen door hard te trainen. Er zijn heel veel zaken die invloed hebben op de ontwikkeling van een talent. Daarom werkt Gert-Jan Wassink samen met een fysiotherapeut, een voedingscoach en een sportpsycholoog. Het trainings- en begeleidingstraject begint met een nulmeting op alle gebieden.

Image
Met een anaerobe drempelmeting op de loopband wordt bepaald hoe de atleet er fysiek gezien voorstaat. Met behulp van de resultaten van deze test wordt een op maat gemaakt trainingsschema samengesteld. In overleg met coach Gert-Jan gaat de atleet hier mee aan de slag. De trainingen kunnen door de atleet zelf worden uitgevoerd, bij de eigen atletiekvereniging van de atleet of in de groep van Gert-Jan in Apeldoorn. Begeleiding geschiedt zowel digitaal als persoonlijk. Met tussentijdse zoladztesten meten we de progressie en kijken we of er aanpassingen in het trainingsprogramma nodig zijn.

Image
De fysiotherapeut kijkt tijdens de nulmeting naar de ontwikkeling van het lichaam. Hij kijkt naar spieren, pezen en gewrichten. De verbeterpunten die hij tegenkomt gebruikt hij om een persoonlijk krachttrainingsschema samen te stellen. Hierdoor kan de atleet gericht aan de slag met zijn zwakke punten waardoor de blessurekans verminderd kan worden en de atleet looptechnische progressie boekt. Gedurende het gehele traject krijgt de atleet begeleiding van de fysiotherapeut zodat zo nodig bijgestuurd kan worden. Hoofdcoach Gert-Jan staat in direct contact met de fysiotherapeut en zorgt ervoor dat de krachttrainingen aansluiten bij het totale trainingsschema.

Image
(Top)sport is niet alleen maar fysiek. De psychologische impact van veel trainen en het lopen van wedstrijden is groot. Daarom is er ook een sportpsycholoog betrokken bij het ontwikkelingstraject. De sportpsycholoog helpt de atleet op mentaal gebied. Doordat de sportpsycholoog vanaf het begin betrokken is bij de ontwikkeling van de atleet kan hij bijspringen als de atleet dat nodig heeft.

Image
Als je veel traint is het enorm belangrijk dat je voldoende energie binnenkrijgt. De voedingscoach geeft de atleet aanwijzingen hoe hij of zij de juiste voeding kan binnenkrijgen op de juiste momenten. De analyse van lichaamssamenstelling die wordt gedaan tijdens de nulmeting wordt herhaald gedurende het traject om ervoor te zorgen dat de atleet een gezonde en natuurlijke energiebalans behoudt/krijgt.
Image
Gert-Jan Wassink Hoofdcoach
Gert-Jan is de hoofdcoach. Hij maakt de trainingsschema's en staat in contact met de andere trainers en begeleiders.
Image

Menno Wilhelm Voedingscoach

Menno Wilhelm biedt de atleten begeleiding op het gebied van voeding.
Image
Twan Verboom Fysiotherapeut
Twan is de fysiotherapeut. Hij zorgt voor de krachttrainingsschema's en fysiotherapeutische begeleiding.
Image
Sebastiaan Buurma Sportpsycholoog
Sebastiaan Buurma is als sportpsycholoog betrokken bij het talentontwikkelingsprogramma. Hij ondersteunt de atleten op mentaal gebied.

Wil jij jezelf blijven ontwikkelen en heb je interesse om deel te nemen aan het talentontwikkelingsprogramma? Neem dan contact met ons op via info@verantwoordhardlopen.nl