De testen en analyses van Verantwoordhardlopen helpen je om slimmer en verstandiger te kunnen trainen. De testen zorgen ervoor dat jij inzicht krijgt in je huidige trainingssituatie en deze kunt verbeteren. Dit inzicht helpt om bijvoorbeeld je hardloopschema aan te passen, trainingen net wat anders aan te pakken zodat je nog makkelijker je hardloopdoel kunt bereiken. Ook bieden wij testen aan die ervoor zorgen dat jij een gerichte zone indeling krijgt, dit kan je helpen om specifiek te trainen.

Vele lopers hebben al van onze testen gebruik gemaakt en met succes, iedereen traint verantwoorder en gerichter doordat ze informatie krijgen over hoe hun lichaam werkt/ in elkaar zit. Je kunt de volgende testen bij ons doen.

Onze anaerobe drempel berekening helpt om je omslagpunt te kunnen berekenen. Het omslagpunt is het moment waarop je van maximale zuurstof opname naar zuurstof schuld gaat in je lichaam. Door dit moment nauwkeurig in beeld te krijgen ontstaat er een zone indeling van waaruit vervolgens zeer specifiek kan worden getraind. De anaerobe drempel berekening wordt gemeten door middel van lactaat.

De zone indeling van de aerobe drempel meting helpt om een zeer specifieke test uit te voeren. Dit is de Zoladztest! De Zoladztest geeft een heldere weergave welke zones goed zijn ontwikkelt en welke zijn onderbelicht in training. Door dit inzichtelijk te maken kan er heel gericht en specifiek worden getraind. Alle fysiologische systemen worden zo in kaart gebracht waardoor de hardloper een paar stappen voorwaarts kan zetten. Ben je in voorbereiding op een halve of hele marathon, maak dan gebruik van de (1/2) marathon Zoladztest die zeer geschikt is voor de fanatieke (1/2) marathonlopers onder ons.

De sportfysiotherapeutische screening is bedoeld voor hardlopers die al langere tijd met een hardloopblessure lopen of voor de hardlopers die graag een blessure willen voorkomen. Tijdens de screening word de bewegelijkheid van alle gewricht in beeld gebracht en kunnen mogelijke riscofactoren voor ontstaan van een blessure worden weggenomen.

Daarnaast zal er middels fysieke testen een beeld worden geschetst van de stabiliteit en spierkracht rond de verschillende gewrichten, waarna gericht gewerkt kan worden aan de stabiliteit en spierkracht zodat blessures voorkomen kunnen worden. Door middel van ons brede netwerk hebben wij altijd een specialist in de buurt om je eventueel voor verder onderzoek door te kunnen verwijzen.

Zowel sportfysiotherapeut Twan Verboom als harldoopcoach Gert-Jan Wassink zullen zich inzetten om achter blessure risico’s en oorzaken te komen. Ons motto is dat wij niet zullen stoppen alvorens wij de oorzaak boven hebben.