De testen en analyses van Verantwoordhardlopen helpen je om slimmer en verstandiger te kunnen trainen. De testen zorgen ervoor dat jij inzicht krijgt in je huidige trainingssituatie en deze kunt verbeteren. Dit inzicht helpt om bijvoorbeeld je hardloopschema aan te passen, trainingen net wat anders aan te pakken zodat je makkelijker je hardloopdoel kunt bereiken. Ook bieden wij testen aan die ervoor zorgen dat jij een gerichte zone indeling krijgt, dit kan je helpen om specifiek te trainen.

Veel lopers hebben al van onze testen gebruik gemaakt en met succes, iedereen traint verantwoorder en gerichter doordat ze informatie krijgen over hoe hun lichaam werkt en in elkaar zit. Ons motto is dat wij niet zullen stoppen alvorens wij de oorzaak boven hebben. Hieronder kun je per test meer lezen over de mogelijkheden. Weet je niet goed waar je moet beginnen? Scroll dan even door voor een algemene uitleg of laat ons weten wat je wil door te mailen naar info@verantwoordhardlopen.nl. We kijken dan samen hoe we jou het beste kunnen helpen.

Testen

Analyses


Onze testen en analyses in het algemeen.

Onze anaerobe drempel berekening helpt om je omslagpunt te kunnen berekenen. Het omslagpunt is het moment waarop je van maximale zuurstof opname naar zuurstof schuld gaat in je lichaam. Door dit moment nauwkeurig in beeld te krijgen ontstaat er een zone indeling van waaruit vervolgens zeer specifiek kan worden getraind. De anaerobe drempel berekening wordt gemeten door middel van lactaat.

Lees meer over de Anaerobe drempelberekening

De zone indeling van de aerobe drempel meting helpt om een zeer specifieke test uit te voeren. Dit is de Zoladztest! De Zoladztest geeft een heldere weergave welke zones goed zijn ontwikkeld en welke zones onderbelicht zijn in training. Door dit inzichtelijk te maken kan er heel gericht en specifiek worden getraind. Alle fysiologische systemen worden zo in kaart gebracht waardoor de hardloper een paar stappen voorwaarts kan zetten. Ben je in voorbereiding op een halve of hele marathon, maak dan gebruik van de (1/2) marathon Zoladztest die zeer geschikt is voor de fanatieke (1/2) marathonlopers onder ons.
Lees meer over standaard Zoladztest
Lees meer over (1/2) marathon test

De sportfysiotherapeutische screening is bedoeld voor hardlopers die al langere tijd met een hardloopblessure lopen of voor de hardlopers die graag een blessure willen voorkomen. Tijdens de screening word de bewegelijkheid van alle gewricht in beeld gebracht en kunnen mogelijke riscofactoren voor ontstaan van een blessure worden weggenomen.
Lees meer over de sportfysiotherapeutische screening

Met onze loopanalyse kijken wij naar jouw looptechniek en vertellen we hoe je kunt verbeteren om de kans op blessures te verminderen en sneller hard te kunnen lopen. We bieden drie soorten loopanalyses aan, korte loopanalyse, een standaard loopanalyse en een uitgebreide loopanalyse.
Lees meer over onze loopanalyses

Vanuit het Runlab kunnen hardlopers tevens ondersteund en begeleid worden met een hardloopschema dat aansluit op onze testen en analyses. Het Runlab werkt met 3 maanden trajecten waarbij de loper digitaal gecoacht wordt door onze Runlab coach Gert-Jan Wassink.
Lees meer over trainen