De anaerobe drempeltest is geschikt voor het bepalen van hartslagzones voor als je wil beginnen met trainen op hartslag, of als je je hartslagzones opnieuw wil laten berekenen. De test faciliteert de loper in een nauwkeurige zone indeling door middel van een lactaattest. Het omslagpunt kan zo zeer nauwkeurig worden berekend en de loper krijgt hierdoor een zeer nauwkeurig beeld en tevens advies hoe hij of zij verantwoord kan hardlopen. Zo ontdek je welke zones je moet ontwikkelen om tot het gewenste resultaat te komen.

Tijdens de test worden er telkens kleine druppels bloed afgenomen door een prikje in de vinger of in de oorlel. Hiermee meten we het lactaatniveau in het bloed. Tijdens inspanning zal het lactaat in het bloed oplopen naar gelang de snelheid van het hardlopen toeneemt. Het lactaat zal op een gegeven moment doorschieten naar een hoog niveau. Dit omslagpunt van het aerobe naar het anaerobe niveau kan zeer nauwkeurig gemeten worden.

Berekent zeer nauwkeurig het omslagpunt. Geeft een duidelijke zone indeling. Inzicht in het lactaat niveau. Biedt advies hoe verantwoord getraind kan worden. Meting door middel van bloedafname. Deze test kost: Totaal €175,- incl btw.