WK 2018 Obstacle Running

In News by admin

Menno en Timothy hebben in aanloop naar het WK Obstacle Running getraind op trainingsschema’s van Verantwoord Hardlopen. In onderstaande blog lees je hun ervaringen.

Wat een WK weekend! Laten we er maar meteen een flinke spoiler alert ingooien, dit verhaal eindigt super positief. Sterker nog, er komt geen enkel dipje in, want deze twee jongens hebben een fantastisch WK in de benen.

Even voor de leek; tijdens het WK OCR, dat is Obstacle Course Racing, of Obstakellopen of als je wilt vloeken in de kerk; survivallen (Ja Gert-Jan, we kijken nu naar jou), begin je het parcours met een bandje. Je hebt ontelbare kansen om een obstakel te proberen, maar als je het niet haalt wordt je bandje ingenomen. Dan krijg je wel gezellig een medaille, dus niks aan de hand. Het zijn alleen de regels en die leggen we graag even uit.

Wij hebben twee afstanden gelopen; de 3K sprint en de 15K. Laten we beginnen met de 3K, want daar begon het ook mee. Timothy ging met zijn age group als eerste de baan op. Dus alles was nog schoon, maar ook super koud. De 3K is de sprintafstand en dat was te merken. Iedereen spoot weg, met Timothy voorop. Onze kleine kanonskogel ging als de brandweer en was na 24.02 minuten al weer klaar. Daarmee is hij 19e geworden in zijn age group. Dus Top 20 van de wereld.

Menno liep de Journeymen editie maar had een iets andere insteek; lekker lopen en de handen sparen voor de 15K. Alles ging lekker tot de Platinum Rig, een obstakel met een combinatie van ringen, touwen en monkey bars. Enthousiast geworden van de hele dag en de WK vibe, liet hij even zijn strategie varen en kon hij nog geen afstand nemen van zijn bandje. Maar na 6 pogingen ging de knop om en kwam het besef; echte kampioenen hebben een plan. Dus knip in die band en gaan! Resultaat was een mooie 44 minuten en handen met opgezwollen eelt, maar zonder open wonden. Woppa!

Dag 2 was de dag van de 15K. Timothy ging vanaf het startschot weer lekker. En terwijl Menno zijn kuiten liet masseren, ging hij als een beest tekeer. De conditie was top en het lopen ging ontzettend goed, maar de organisatoren van dit soort evenementen zijn kleine boefjes. En die hadden een paar flinke benenbrekers in de eerste kilometers gestopt. Benenbrekers waar Timothy op volle vaart doorheen ging, wat hem rond de 10K begon op te breken. Gelukkig kon hij zijn lactaat laag houden, of hij ging gewoon iets langzamer, wat het ook was… hij heeft de 15K super goed uitgelopen. Met behoud van bandje en in een knappe 2u en 1 minuut.

Door met Menno, niet alleen de grote held van dit verhaal maar toevallig ook de schrijver. En die twee hebben totaal niks met elkaar te maken. Zijn missie was ook deze keer weer niet het behoud van zijn bandje, maar testen of hij kon rennen op race niveau. En dat ging heel erg goed. De benen hielden de volle 15K super goed stand, al is het niet helemaal duidelijk wat zijn tempo was. Hij heeft namelijk geen sport horloge omdat ene Gert-Jan niet even een Polar Vantage voor hem kon regelen. Super suf. Zijn eindtijd was precies 3 uur, twee bloedende handen en een super goed gevoel!

Wat hebben we geleerd van dit WK? Dat we allebei ontzettend veel vooruit zijn gegaan dankzij de schema’s van Gert-Jan. En dat terwijl we slechts 4 weken voor het WK zijn begonnen. De conditie was top en dit smaakt naar zoveel meer. Zoveel meer zonder vlees overigens. Want we hebben dit WK allebei volledig plantaardig gelopen.

Nu lekker herstellen en de winter gebruiken voor verdere verbetering. Het OCR seizoen start pas weer in Maart… en dan gaan we voor nog meer verbetering. Qua hardlopen en obstakel skills. Dus hou ons in de gaten via @fitfunnyfegan!