De Zoladztest is een zeer nauwkeurige test die inzicht geeft in hoe de hartslagzones ontwikkeld zijn. De Zoladztest draagt bij aan de verbetering van de trainingssituatie en helpt trainen op hartslag te verduidelijken en inzichtelijk te maken. Door te trainen met zones ontstaat er een zeer specifieke trainingssituatie. De hardloper krijgt een deskundig advies hoe hij of zij de trainingssituatie kan verbeteren en welke aspecten ontwikkeld kunnen worden.

Met de test wordt gemonitord welke hartslagzones onderbelicht zijn en welke zones goed zijn ontwikkeld. Hardlopers die nog geen zone indeling hebben adviseren wij een om eerst een anaerobe drempeltest te doen waarbij wij de hartslagzones berekenen en tevens advies geven over de verbetering van de trainingssituatie. De Zoladztest biedt de mogelijkheid om na een aantal maanden de progressie te meten en eventueel kleine aanpassingen in het trainingsschema door te voeren.

De Zoladztest is een test die meerdere malen in een trainingsperiode/ periodisering/ per jaar kan worden herhaald. Op deze wijze ontstaat er meer informatie over de progressie en ontwikkeling van de hardloper. Met deze gegevens kan de loper constant zijn hardloopschema zeer praktisch bijsturen en fine-tunen.

Waarom de Zoladztest? Veel lopers lopen op hartslag maar zijn niet bekend met hun hartslagzones. Vaak wordt er te hard getraind en lukt het de hardloper niet zichzelf te verbeteren. De Zoladztest biedt naast verbeterfactoren tevens inzicht in het trainen op gezondheidsniveau. Wordt er veelal aeroob of anaeroob getraind door de loper? Hoe kan hij of zij zijn gezondheidsniveau verbeteren naar fitheidsniveau. Ben je van plan een halve of hele marathon te gaan lopen. Kies dan voor de uitgebreide en specifieke test voor halve marathonlopers & marathonlopers.

Deze test kost: Totaal €150,- incl btw.
Image